Код за ЄДРПОУ: 38395183 Україна, 11603, Житомирська обл., м. Малин, вул. Суворова, будинок 83Б
Комунальний заклад " Малинський міськрайонний центр первинної медико - санітарної допомоги"
Вітаю Вас Гість | RSS
Поділитися демо: Основні page
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
+1 демо: Основні page
Головна » 2015 » Липень » 28 » Заняття для майбутніх мам
14:12
Заняття для майбутніх мам

Заняття для майбутніх мам

24 липня на базі КЗ «ММРЦПМСД» було проведено інтерактивне заняття із вагітними жінками на тему: « Сучасні аспекти планування сім’ї»

Група лекторів комунального закладу протягом року проводила подібні заняття  для учнів шкіл, ПТУ, студентів МЛТК. Сьогодні ж аудиторія була дещо іншою - це вагітні жінки, їх чоловіки. Здавалося б , що нового для себе із лекцій на дану тематику може взяти майбутня мама чи тато? Адже вони вже чекають на дитину. Та певний песимізм, що читався у очах декого із запрошених на початку заняття, досить швидко перейшов у непідкупний інтерес.

В  ході спілкування із лікарями, зацікавленості у присутніх ставало все більше. Лектори змогли не тільки налагодити контакт із слухачами та завоювати увагу залу пізнавальною інформацією, а й заставили замислитись над простими, людськими життєвими цінностями такими як:  здоров’я, сім’я, кохання, повага, дитина та її майбутнє. 

Перший лектор, головний лікар КЗ «ММРЦПМСД», юрисконсульт  Олександр Андрійцев  зупинився на юридичних аспектах питання. Він не тільки розповів  майбутнім мамам  про їх права і обов’язки, про права дітей, про різницю між цивільним і зареєстрованим шлюбом, а й познайомив їх із головними засадами формування української сім’ї, базуючись на знаннях народознавства та релігії.

Далі до слова  запросили лікаря загально практики сімейної медицини Альону Захарчук. Вона грамотно і у доступній формі розповіла присутнім про репродуктивне здоров’я, вакцинацію дітей, та про переваги грудного вигодовування.

А Юрій  Сотничук, лікар загальної практики сімейної медицини, розповів про контрацепцію. Інформація, якою він поділився із присутніми, дуже зацікавила їх, тож  майбутні мами і тата у анкетах, які Юрій Мирославович роздав на початку заняття, записали питання, які соромилися задавати вголос. Тож діалог вдався.

На завершення заняття до слова запросили психолога Людмилу Черниш. Її поради про взаємовідносини між чоловіком і дружиною, всі хто був присутній у залі сприйняли на ура. Тож коли виступ лектора добіг кінця, у залі пролунали оплески. 

Це і була справжня оцінка  проведеної лікарями роботи.  Їм було дуже приємно, що підготовка інтерактивного заняття  дала такий позитивний результат, і що знання, якими  лікарі поділилися із присутніми, допоможуть майбутнім мамам і татам у  їх подальшому житті.

Хочу додати, що такі заняття будуть проводитись лікаря  КЗ «ММРЦПМСД» щомісяця. Теми лекцій будуть різними, але водночас цікавими і корисними. 

 

 Дмитренко В. І.

Переглядів: 430 | Додав: Expen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites