Код за ЄДРПОУ: 38395183 Україна, 11603, Житомирська обл., м. Малин, вул. Суворова, будинок 83Б
Комунальний заклад " Малинський міськрайонний центр первинної медико - санітарної допомоги"
Вітаю Вас Гість | RSS
Поділитися демо: Основні page
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
+1 демо: Основні page
Головна » 2015 » Листопад » 2 » УВАГА – Поліомієліт вже в Україні!
07:42
УВАГА – Поліомієліт вже в Україні!

УВАГА – Поліомієліт вже в Україні!

1 вересня, оголошено про спалах поліомієліту в Україні.

Причина – низький охват дітей щепленнями в Україні після 2008 року. Так у 2014 році менше половини ( 49 % ) українських дітей було вакциновано проти поліомієліту. А цього року , через брак вакцини , щеплення отримали лише 14 % малюків віком до одного року. Щепленість первинним комплексом річних дітей виконано на 2,7 %, проти 35,3% минулорічного, що пояснюється вкрай недостатнім постачанням вакцини і відмовами батьків.

Поліомієліт – гостре інфекційне захворювання , що передається через брудні руки та брудну воду, яке вражає шлунково-кишковий тракт та центральну нервову систему і може призвести до паралічу або навіть смерті.

ЯКІ СИМПТОМИ?

Поліомієліт спочатку проявляється у вигляді захворювання , схожого на застуду чи кишкову інфекцію ( висока температура, головні болі, болі в животі, горлі, нудота і блювання), яка не проходить кілька днів. Найнебезпечніша форма хвороби проявляється паралічем: з’являються сильні болі в м’язах і , як правило, настає параліч ніг. Така дитина більше ніколи не зможе ходити самостійно. 5 – 10% таких дітей помирають від паралічу дихальних м’язів.

ЯКІ ДІТИ НАЙЧАСТІШЕ ХВОРІЮТЬ?

Діти до 5 років. Але можуть захворіти і старші не вакциновані діти та не вакциновані дорослі.

Дитина , яка не має щеплень, ризикує захворіти сама та заразити інших дітей.

ЧИМ ЛІКУВАТИ?

Ліків від поліомієліту не існує в світі!!!

ЯК ЗАХИСТИТИСЯ ?

Уберегти від поліомієліту може тільки щеплення !!!

     Розробка ефективних вакцин для профілактики паралітичного поліомієліту стала одним з найбільш великих медичних досягнень 20-го сторіччя. В результаті створення та оцінки в 2009 році бівалентної оральної поліовакцини, Глобальна ініціатива з ліквідації поліомієліту має сьогодні арсенал з 5 різних вакцин, щоб зупинити передачу поліомієліту:

 

Оральна поліовакцина (ОПВ);

Моновалентна оральна поліовакцина (мОПВ1 і мОПВ3);

Бівалентна оральна поліовакцина (бОПВ);

Інактивована поліовакціна (ІПВ).

     Якщо в якій-небудь популяції вакциновано достатнє число людей, то вірус втратить підходящих господарів і зникне. Щоб зупинити передачу і запобігти спалаху належить підтримувати високий рівень охоплення вакцинацією. Глобальна ініціатива з ліквідації поліомієліту постійно оцінює оптимальне використання різних вакцин, з метою профілактики паралітичного поліомієліту і припинення передачі поліовірусу в різних частинах світу.

      Поліомієліт є однією з небагатьох хвороб, які можна повністю ліквідувати, як це сталося з віспою. Викорінивши поліомієліт, ми принесемо користь дітям усього світу, і жодній дитині не доведеться більше відчути біль паралічу, викликаного поліомієлітом. Більшість хвороб, наприклад ВІЛ та малярію, викорінити неможливо, оскільки для цього поки не існує можливостей. Поліомієліт не має безпосереднього господаря (тобто він не вражає тварин, і його вірус не може існувати серед тварин, подібно до того, як малярія існує, наприклад, в москітів); для захисту дітей від поліомієліту існує безпечна і ефективна вакцина, він не виживає протягом тривалого часу в навколишньому середовищі і хоча він є заразним, його інфекційний період відносно нетривалий.

ПОДАРУЙТЕ СВОЇЙ ДИТИНІ ПОВНОЦІННЕ ЖИТТЯ – ПРИВЕДІТЬ ЇЇ НА ЩЕПЛЕННЯ!

 

Більш детальну інформацію Ви знайдете в розділі " Медіа", " Запитайте в лікаря загальної практики-сімейного лікаря" нашого сайту, на сторінці у фейсбуці , 

Переглядів: 877 | Додав: Expen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites